Ako druháci plávali… (foto + video)
1. júna 2017
VYBRALI SME SA NA CESTU ŽIVOTA (foto + video)
6. júna 2017

Vykročme z hmly….

Predstavte si človeka, ktorý bezmyšlienkovite vykročí na prechod, keď ho pískanie bŕzd upozorní na rútiace sa auto. Srdce mu bije ako o dušu, začne sa potiť a prežíva strach, že zomrie. Auto zastane tesne pred ním a roztrasený človek ďakuje, že prežil. Sľubuje si , že už bude opatrnejší.

V dnešnom stresujúcom, rýchlo a dynamicky rozvíjajúcom sa svete stúpa výskyt duševných porúch a chorôb. Zo štátnych meraní uskutočnených na Slovensku vyplýva, že asi jeden milión ľudí má priamu skúsenosť s týmito poruchami a chorobami.

  1. mája si pripomíname medzinárodný deň sestier, je to pre nás zdravotníkov významný deň. Sme radi, že sme ho mohli prežiť spoločne na odbornej exkurzii na psychiatrickom oddelení nemocnice Svet zdravia v Rimavskej Sobote. V rámci exkurzie sme sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o histórii psychiatrie na Slovensku a vo svete. Spoločne sme žasli nad metódami liečby, ktorými liečili psychiatrických pacientov v dávnej minulosti. Vývoj vedy, skúsenosti a nadšenie lekárov nám priniesli viac možností pomoci, liečby. Prednáška o prevencii duševných chorôb a návrate pacienta do normálneho života nás zaujala asi najviac. Pripomenula nám, že zdravie máme v našich rukách. Najväčšiu hodnotu v našich životoch by mala zohrávať láska, pochopenie, čas, ktorý si nájdeme na našich blízkych a priateľov. Tieto slová nás budú sprevádzať na našej ceste zdravotníka, ktorú sme si vybrali.

študenti 4. ročníka