,,Záchrana života, najvyššia hodnota…“
27. marca 2019
Odpady, kŕčové žily, karcinóm prsníka, internet….
9. apríla 2019

Spoločný menovateľ mesiaca marec: KNIHA

Starý slogan: „ Marec – mesiac knihy“ už mladým ľuďom veľa nehovorí. Posledné dva marcové týždne patrili v našej škole práve knihám. Knižnými aktivitami sme si pripomenuli aj Týždeň slovenských knižníc, ktorý v tomto kalendárnom roku pripadol na naše jarné prázdniny.

Odštartovalo to 15. marca okresné kolo recitačnej súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN, kde nás reprezentovali naše víťazky zo školského kola: Laura Mlynáriková /4.A/ a Annamária Molnárová /2.B / a obidve obsadili pekné 2.miesto. Blahoželáme dievčatám k striebru.

Tretí marcový týždeň sme vo vestibule školy zorganizovali tradičnú BURZU KNÍH, spojenú s predajom. Tento rok sa nám podarilo predať 50 kníh a tešíme sa, že si knihy nekupovali len zamestnanci školy, ale aj naši žiaci, pre ktorých je táto aktivita hlavne určená. Ďakujeme predajni  Knihy- darčeky Dováľ v Lučenci za skvelú spoluprácu a ponuku kníh v akciových cenách.

Posledný marcový týždeň patril nášmu ČITATEĽSKÉMU MARATÓNU, ktorý sme prvýkrát skúsili realizovať v opačnom garde. Na vyučovacích hodinách nečítali učitelia, ale naši žiaci. A ako to dopadlo? Do čítania na vyučovaní sa zapojili hlavne naši prváci a druháci, niektorí žiaci dokonca viackrát počas týždňa. Určite sa táto aktivita naštartovala a realizovala vďaka pedagógom, za čo mojim kolegom aj touto cesto ďakujem. Prvenstvo v maratóne patrí 2.B triede.

Čas strávený s knihou nikdy nie je stratený.Andrea Bálintová