Striebro z Regionálnej súťaže v poskytovaní prvej pomoci
11. apríla 2019
Zlatý šípkarsky hetrik
16. apríla 2019

Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis

11. apríl „ Deň narcisov“ venovaný všetkým trpiacim onkologickým ochorením, ich rodinám, priateľom. Všetkým nám , ktorí nie sme ľahostajní. Verejnou zbierkou chceme prispieť na diagnostiku rakoviny, liečbu, zakúpenie moderných prístrojov, skvalitnenie starostlivosti o pacienta a spríjemnenie dlhého pobytu v nemocnici pre nich a ich rodiny.

Vyšli sme do upršaných ulíc nášho mesta, schovaní pod dáždnikmi, oblečení do žltých tričiek s logom“ Deň narcisov“ Liga proti rakovine. Oslovovali sme okoloidúcich, ale mnohí zastavovali nás a sami chceli prispieť na dobrú vec. Pripínali sme im žlté narcisy a priali pevné zdravie, ďakovali za pomoc, ktorú niekto blízky či vzdialený bude potrebovať.

Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis? Na blízkeho človeka, ktorý bojoval s nádejou na vyliečenie, na človeka ,čo veril, ale nebolo mu dopriate , alebo na toho , ktorý sa uzdravil a žije ďalej šťastný život. Myslíme na pacientov v nemocnici, o ktorých sa denne staráme.

Prajeme si, aby finančná zbierka, ktorej sme sa my tretiaci zúčastnili, pomohla konkrétnym ľuďom zvládnuť onkologické ochorenie a veriť v uzdravenie.

                                                                                                                   Žiaci 3.A a 3.B