V Prahe to bolo ťažké (foto+video)
13. mája 2019
Ako dopadli prijímacie skúšky?
16. mája 2019

Pôjdem do dôchodku v 100-vke…

Aj tieto slová odzneli  na veľmi zaujímavej prednáške pre prvákov na pôde našej školy 13. mája 2019 s 95- ročným profesorom z Kalifornie Johnom Scharffenbergom, ktorý nás upútal svojou vitalitou a rozprávaním, ako žiť zdravo.

Chceš aj Ty poznať recept na zdravie? Máme tu pár profesionálnych rád od človeka, ktorý je toho živým dôkazom. Jednoznačne nefajčiť a nepiť alkohol. Mať dostatok pohybu, ku čomu nepotrebujete telocvične, fitnescentrá. Stačí aj manuálna práca vo vlastnej záhrade, kde spojíte príjemné s užitočným a vypestujete si vlastné ovocie a zeleninu. Čo sa týka stravy, nejesť medzi jedlami…, nekonzumovať mäso, ale prijímať viac ovocia a zeleniny. Nekonzumovať veľké množstvo cukrov, soli a nasýtených tukov. Pri nákupoch sledovať informácie o zložení potravín na etiketách…Ak sa budeme riadiť týmito pravidlami, nebudeme síce 100% zdraví, ale týmto životným štýlom môžeme zabrániť mnohým ochoreniam, ktoré postihujú celý svet.

Perličky na záver:

Čím belší je chlieb, tým skôr zomrieme.

Ako si nájsť priateľov? Pestujte jahody, lebo ľudia ich majú radi.

Ako zistíte či ste obézni? „Ak sa postavíte na váhu a ručička sa pohne, je tu problém.“

Jeden, dva poháriky vraj neuškodia. Alkohol síce zabíja mozgové bunky, ale aj tak ich veľa nepoužívame. Čo ak však zabíja práve tie, ktoré používame?

Ďakujeme v mene všetkých prvákov, Janka a Laura, 1.A