Žltá je dobrá
8. októbra 2021
#ERASMUSDAYS NA SZŠ – DAROVANIE KRVI …
14. októbra 2021

Konečne si zabehať v daždi

Presne rok nás delil od poslednej športovej súťaže, na ktorej sme mali príležitosť porovnať naše sily v rámci stredných škôl. Tak ako to okno cezpoľný beh uzavrel, tak teraz ho 6.10. 2021 otvoril. Pod Divínskym hradom nás privítali zmenené kategórie a ťažké podmienky. V kategórii dievčat (9. roč. ZŠ a 1. – 2. roč. SŠ) nás reprezentovali Nina Antalová I. A a Nikoleta Šnapková I. B, ktoré v kategórii družstiev dobehli na peknom 3. mieste. V kategórii starších žiačok stredných škôl zvíťazila Janka Sihelská IV. A, ktorá v celkom hodnotení dobehla tretia. Janka nám veľmi pekne odpovedala na naše dve otázky v ktorých nám bližšie popísala ako to videla ona:

1. otázka: Aké pocity, emócie si prežívala pred súťažou, počas nej a po súťaži?

J.S.: Moje pocity pred súťažou boli zmiešané. V mojom vnútri sa miešali pocity miernej trémy ako je to na súťažiach zvykom, ďalej som sa obávala možného zranenia, keďže bolo daždivo a trasa viedla do kopca z kopca cez lístie i blato. No najviac vo mne prevládal pocit radosti, že sa môžem takejto súťaži zúčastniť a byť vo svojom živle. Počas súťaže, naďalej trvali moje obavy z možného zranenia a tie sa stupňovali, keďže sme padali ako hrušky, nie len ja ale aj spolusúťažiace vpredu i vzadu. Aj napriek daždivému počasiu som si beh užívala. Dala som so seba maximum. Po behu v cieli som cítila nefalšované šťastie. Tešila som sa z toho, že sa moje obavy nenaplnili z toho, že mám veľa energie, a že som to dokázala. V ten moment som sa cítila pyšná za svoj bežecký výkon. Pocit radosti z dnešnej súťaže u mňa pretrvával celý deň

2. otázka: Si spokojná s umiestnením a so svojím výkonom?

J.S.: Rozhodne som spokojná so svojím výkonom. I keď vždy to môže byť ešte lepšie, keď sa chce a trénuje. Mrzelo ma, že v mojej kategórii som bola jediná súťažiaca. Súťažilo som s mladšou kategóriu a dobehla som v poradí tretia. A získala som 1. miesto vo svojej kategórii, keďže som nemala konkurenciu, čo bolo pre mňa zvláštne. Ale určite ma teší to, že veľmi nezaostávam od mladších žiačiek, a to že som v dobrej fyzickej kondícii.