Byť oporou pre druhých
1. novembra 2017
Záložka spája školy
2. novembra 2017

Otvor myseľ, zahoď stres, usmievaj sa ešte dnes…

V dnešnej dobe nás stres sprevádza na každom kroku. Ovplyvňuje naše zdravie, správanie a duševnú pohodu. Všetci dobre poznáme stres pred tabuľou, písomkou, stres pred významným dňom či stres z rozhovoru s dôležitou osobou. Môže však vzniknúť aj z úplných maličkostí,  ako je hluk, zlý vzduch, zamračený deň…

Ale my na zdravotnej vieme ako zatlačiť stres do“ kúta našej mysle „. 27.októbra sme zorganizovali Deň bez stresu. Pri vstupe do školy nás čakala zaujímavá nástenka o tom, čo je stres a ako proti nemu bojovať. Na hruď nám nalepili smajlíka a to pre nás znamenalo, že máme myslieť pozitívne. Avšak tou hlavnou udalosťou bol príchod tanečníkov, na čele so Štefanom Chlebom z tanečnej školy Wanted. Sympatickí tanečníci nás v telocvični obchodnej roztancovali, vyčarovali na tvárach  úsmev a vytvorili úžasnú atmosféru. V tanečných rytmoch hudby sa vlnil každý „človiečik“ , ktorý tam bol a na stres nebolo ani pomyslenie.

Týmto deń poukázal na to, že stres sa dá zvládnuť, že stačí k tomu naozaj málo. Usmievajme sa, myslime pozitívne a dokážme, že stres je len slovo.

Ďakujeme pani  profesorke Pápaiovej a pani  zástupkyni Urbančokovej.

Dena, 3.A

A pridávame spätnú väzbu našej štvrtáčky:

Deň boja proti stresu sme na našej škole odštartovali hneď zrána. Po príchode do školy sme rozdávali úsmev na ešte trochu rozospaté tváre pomocou rozdaných či nalepených smajlíkov. Celý tento deň sa niesol v duchu radosti a úsmevu, učitelia neskúšali , čo nám študentom na úsmeve len pridalo. A aký by to bol deň bez stresu, ak by sme v ten deň boli bez hudby a nebodaj bez tanca? Cez vyučovanie sme  „obetovali“  jednu hodinu čistej zábave a tanečnej aktivite. Každý sa snažil a robil, čo mohol, aby sa jeho pohyby aspoň trochu podobali na Zumba tanec. Niektorým sa tancovať darilo, ako keby si to vopred nacvičili. Tento deň si každý z nás naplno užil a všetci sme sa spolu skvele zabavili, učitelia aj študenti. Ďakujeme.

Soňa, 4.B