21. ročník školského plesu (foto + video)
9. februára 2020
BASU V HARMÓNII SME UŽ POCHOVALI…
12. februára 2020

,,Navštívili sme Zelený sen“

Nemocnica Zelený sen je zariadenie, ktoré sme my žiaci  SZŠ 4. ročníka po prvýkrát navštívili. Je to  prvé pracovisko tohto druhu na Slovensku. V tomto  zariadení sa nachádzajú pacienti, u ktorých došlo po zvládnutí kritického stavu k jeho stabilizácii, ale neobnovila sa u nich jedna  alebo žiadna zo životných funkcií.  Do tejto nemocnice sú prijatí pacienti hlavne po ťažkých úrazoch, poruchách vedomia, cievnej mozgovej príhode.

Bolo  pre nás veľkým zážitkom 11.02.2020 navštíviť toto zariadenie s názvom Zelený sen v Banskej Bystrici, kde pacienti naozaj spia, ale vnímajú ľudí okolo seba dotykom, pohladením, oslovením. V tomto zariadení  majú pacienti špeciálnu starostlivosť, o ktorú sa stará profesionálny personál s úsmevom a chuťou  do práce.

Sme veľmi radi, že sme mohli nemocnicu Zelený sen v Banskej Bystrici navštíviť.  Mohli sme sa dozvedieť  nové informácie o špecifikách starostlivosti a liečby, týkajúcich sa tohto pracoviska.

Ďakujeme za milý prístup personálu a vedúcej sestre za odbornú prednášku.

Koniec našej odbornej exkurzie sme zavŕšili tento raz nie nákupmi, ale išli sme sa pozrieť na Deň otvorených dverí, ktorý sa konal na Fakulte zdravotníctva v Banskej bystrici. 

Ďakujeme 4.A, B