Zdravoťáci na psychiatrii
26. mája 2022
Štvrtáci sa rozlúčili krásnym gestom… tretiaci ich v tom nenechali
2. júna 2022

Ryby, rybky, rybičky ALIAS náš plavecký výcvik

Dňa 30.5.2022 sme sa žiaci druhých ročníkov posadali do autobusu a vydali sme sa na cestu do Veľkého Krtíša. V autobuse sme všetci sedeli natešení s tým, že nás čaká týždeň voľna a čľapkania sa vo vode. Cesta bola celkom zábavná, po ceste sme stratili spätné zrkadlo, čo iste pre pána autobusára nebolo nič príjemné, no nám nešoférom to bolo náramne vtipné, ale pán autobusár  to hneď napravil.

Po dorazení do cieľa, sme sa všetci v rýchlosti prezliekli do plaviek a šup do vody. Nad naše očakávania, voda nebola taká studená ako sme si mysleli. Pán profesor Skrutek si pozrel zručnosti vo vode každého jedného z nás a následne si nás rozdelil do 4 skupín k pani profesorkám Čemanovej, Vargovej a Paúkovej. Prvý deň sme sa celý čľapkali a užívali si vodu. Ďalšie dni sme sa zdokonaľovali v technike plávania a čakala nás aj Prvá pomoc s pani profesorkou Marko a Bartošovou. Každý jeden z nás si precvičil realizáciu KPR na modely a uloženie postihnutého do stabilizovanej polohy. Nacvičovali sme si vyťahovanie topiaceho sa z vody, čo je veľmi fyzicky náročné. Posledný deň sme si užili rôzne súťaže vo vode, ktoré boli záverečným spestrením celého plaveckého výcviku.

Tento týždeň bol pre nás krásny, plný zábavy a zážitkov vo vode. Veríme, že všetkým tento plavecký výcvik pomohol, a každý jeden z nás sa tu naučil niečo nové. Ďakujeme za všetky zážitky a možnosť zdokonaliť sa v plávaní.

Žiaci 2A a 2B