Misia na Níle
16. septembra 2022
Naša expedícia do modrej lagúny
18. septembra 2022

Náš kurz ochrany života a zdravia

Dňa 12.9.2022 sme my, žiaci 3.ročníka zahájili náš Kurz ochrany života a zdravia- KOŽaZ.
Prvý deň, v pondelok sme sa v škole rozprávali o mnohých veciach ako o globalizácií a problémoch vo svete, o civilnej ochrane a inom. Čakal nás cvičný požiarny poplach a rýchla evakuácia zo školy. Následne každý jeden z nás predviedol na modeloch Kardiopulmonálnu resuscitáciu -KPR a stabilizovanú polohu, ktorú praktizujeme v bezvedomí pri zachovaní dýchania.
Druhý deň nás čakala slnečná prechádzka na priehradu Ľadovo. Tu sme si zašportovali, precvičili si naše vedomosti o prvej pomoci a zakončili sme to prechádzkou a naplnením žalúdkov v bufete, do ktorého sme sa všetci tešili.
Náš KOŽaZ sme ukončili v stredu dlhou túrou na Pustý hrad vo Zvolene. Keď sme vystúpili z vlaku, čakalo nás nepríjemné počasie, ktoré nás sprevádzalo celý deň, ale ani to nás neodradilo od prechádzky. Cesta hore bola nekonečne dlhá strmým kopcom hore. Všetci sme trochu šomrali, no keď sme sa dostali až na vrch stálo to za to, a boli sme šťastní, že sme to dokázali. Užívali sme si krásny výhľad z hradieb Pustého hradu. Počasie nám ukázalo, že je čas vybrať sa pomaličky domov, dole nás už čakala lepšia cesta, pretože sme kráčali len dolu kopcom, niektorí z nás dokonca aj hríby zbierali. Lialo ako z krhly ale nám to nevadilo,pretože sme sa všetci tešili na ten moment, keď si konečne sadneme.
Po dlhej túre sme si spokojne sadli do vlaku a s ďalšou krásnou spomienkou sme sa pobrali zmoknutí domov.
Ďakujeme našim pani profesorkám, že to s nami absolvovali a za krásne zážitky z nášho 3 dňoveho kurzu.

Zuzana Kaločaiová 3.A