„S láskou darujeme…“
6. februára 2023
Fekálna transplantácia…
16. februára 2023

Bachledka nám učarila…

Neuveriteľný lyžiarsky výcvik našich prvákov od nedele – 5. februára v Tatrách v krásnej Bachledovej doline zhrnula Viki do niekoľkých veršov. Tak sa spolu začítajte …

Žltý bus a v ňom partia besná, smer je jasný- Tatranská Lesná. Zdravoťáci na lyžiach, v očiach sa im zračí strach. Odvaha však nechýba, každý však nech radšej uhýba. „Kombinéza“ hrubá á-la Gagarin, ak sa skydáš, tak sťa do perín. Lyžiarky sú nôh veľký mučiteľ, zapnúť ich… ešteže je tu pán učiteľ. Lyže nesmú chýbať nikomu, každý z nás to dá na módnu ikonu. S palicami v rukách sa tvárime, že svah už roky brázdime. Pravda je však taká, že dole brehom nevieme, čo nás čaká. Kto sa o svoje zdravie bojí, nech nám z Lučenca v ceste nestojí. Po dnešku sme zbadali, že nás nezachytia ani radary. Do piatku sa ukáže, že Schifrinka čí Vlhová Lučeneckú zdravotku len tak ľahko nezdolá!

Ďalší deň za nami nohy už s bolesťami. Naše výkony sa zlepšili, no aj tak nám hovoria,  aby sme pridali. Lyžiarky zapnúť stále je to boj, všetci kričíme len joj, joj, joj. Učitelia sú tu vždy pre nás, no nebudú oni lyžovať za nás. Zdravotka na lyžiach to je sranda, určite si nás všimne každá banda. Zábava s nami tu je stále veľká, môžu za to Fajčíková, Marko, Skrutek a Sekulka!

Streda ďalší deň je za nami, ani sa nám nechce ísť domov za našimi mamami. Lyžovanie dneska bolo krátke, preto o ňom rozprávame v skratke. Dneska už na veľkom svahu, museli sme nabrať veľkú odvahu. Učitelia nám veľmi pomáhali, a my sme im za to ďakovali. Pán riaditeľ už sa tiež pridal k našej bande, poteší sa každej srande. Hrebienok zdolal každý z nás, nezastavil nás ani ujo mráz. Padali sme na zem ako hrušky všetci, za nami leteli aj naše veci. Fotky s krásnym výhľadom a učiteľmi my už máme, tešíme sa ako ich doma ukážeme našej mame. Pred hotelom srnka nás všetkých vítala, a vystrašene na nás pozerala. Dnešný deň bol veľmi dlhý, všetci sa tešíme ako na izbe vyložíme nohy.

Dnes prvýkrát na kotve sme viezli sa, no svahom sme sa vliekli. Spolužiaci nám skvelo pomáhali, aby sme sa nestrieskali. Učitelia nápomocní po celý čas s pevnými nervami boli, aj keď sme sa sťažovali ako nás všetko bolí. V korunách stromov sme si vyskúšali byť, aj keď nás vietor snažil sa odvyť. Počasie nám aj dnes prialo, slniečko nás pekne hrialo. Zážitky krásne všetci máme, za tento úžasný lyžiarsky vám všetkým ďakujeme.Viki  Kováčiková