Naše zlaté dievčatá
16. októbra 2017
Privítanie v školskej rodine – Imatrikulácia 2017 (foto + video)
31. októbra 2017

Stravujete sa zdravo?

Nie je ťažké  stravovať sa  chutne a pritom pomáhať svojmu zdraviu.

Nie je až taký problém stravovať sa zdravo a pritom si užívať jedlo.

 

  1. októbra si pripomíname Svetový deň zdravej výživy, ktorý vyzýva k spolupráci, aby sa základné ľudské právo, právo na potraviny, zabezpečilo všetkým obyvateľom planéty.

Na našej škole si Svetový deň výživy pripomíname už ôsmy rok. Minuloročné akcie boli veľmi vydarené, a tak sa žiaci aj dospelí na túto akciu tešili. V prvých a druhých ročníkoch sa realizovali prednášky na tému: Zdravá výživa, zdravé stravovanie, kde robíme chybyPrečo raňajkovať, dodržiavanie pitného režimu. Snažili sme sa dosiahnuť, aby žiaci pochopili, že dodržiavať zdravú životosprávu nie je také náročné a motivovať ich k viac pohybu pre ich zdravie. Zlá životospráva neprospieva nášmu zdraviu, ani telu. Každým rokom stúpajú percentá výskytu obezity, cukrovky, chorôb KVS, a to len kvôli zlej strave.

V školských bufetoch OA a SZŠ si žiaci v tento deň mohli kúpiť len zdravé jedlá, ako napríklad ovocné a zeleninové šaláty. Tento rok sme vyhlásili tému „ Zdravé pečenie“ a súťaž o najchutnejší zdravý koláč na škole. K chutným koláčom sa pripojili aj zdravé nátierky z tofu, ovocia a zeleniny.

Súťažné koláče boli rozložené a ponúkané na ochutnanie na prízemí školy. Študenti a vyučujúci využili každú voľnú minútu na ochutnávku a zároveň dávali svoje hlasy jednotlivým pochúťkam. Vyhodnotenie robila odborná porota, ktorá rozhodla nasledovne:

Kategória žiak:  1. miesto-  Malinové pokušenie – Balážová III.A

  1. miesto –  Mrkvová torta – Molnárová I.B

– Tvarohové fitnes rezy – Kováčiková III.B

  1. miesto – Pusinky z ovsených vločiek – Sekulová II.B

Kategória učiteľ/zamestnanec školy:

  1. miesto- Chrumkavé musli s orechami – Mgr. Škorňová
  2. miesto – Mandľovo-špaldové mini bábovky –Ing. Hrnčiarová
  3. miesto – Ovsené keksy –p. Plavcová

– Cuketová bábovka –Mgr.  Marko

Tým, ktorí nevyhrali, urobilo radosť aspoň to, že ich zdravé koláče zmizli z podnosov rovnako rýchlo, ako tie výherné. Poďakovanie patrí všetkým súťažiacim / žiakom aj dospelým/, všetkým ochutnávačom, pani profesorkám: Mgr. Paukovej a Mgr. Škorňovej a ich pomocníčkam: Mgr. Murínovej a Mgr. Bartošovej a hlavne našim sponzorom:  pekárni Sklabiná a firme AlfaBio.

Bol to veľmi vydarený Svetový deň výživy na našej škole a už teraz sa tešíme na ten ďalší.

 

Sára Jana Gazdíková, Jennifer Kasárová,  III.A