Naplnený zlatý sen
10. apríla 2018
Zachraňovali životy, aj keď viacerí neprežili, nik neumrel! (foto + video)
20. apríla 2018

Zmenili sme piatok 13- teho na lepší deň…

Každá choroba zasahuje do života človeka, mení životné podmienky, pracovný proces, rolu rodiča a partnera. Osobitne to platí pre onkologické ochorenia. Onkologických pacientov každoročne pribúda aj napriek tomu, že v liečbe nastali veľké pokroky. Pripnutím žltého narcisu ako symbolu nádeje tak možno vyjadriť solidaritu so všetkými, ktorí s týmto ochorením zápasia. Je to prejav pomoci a spolupatričnosti s onkologickými pacientmi.

Deň narcisov je blízky aj nám, budúcim zdravotníkom. Tradične sme sa zaradili medzi dobrovoľníkov v uliciach mesta  Lučenec a pomohli dobrej veci. 30 žiakov tretích ročníkov v tyrkysovomodrých tričkách s logom LIGA PROTI RAKOVINE  a s papierovými pokladničkami tmavožltej farby v rukách sa vybralo na svoje stanovištia. Žiaci upozorňovali na výskyt onkologických ochorení v súčasnosti a ľudia mohli dobrovoľne prispieť symbolickou sumou.

Finančná zbierka bola spojená s pripínaním symbolu boja proti rakovine  –  žltého narcisu.

Vlani sa vyzbieralo v uliciach vyše 942 856 eur. „Viac ako 914 635 eur sme počas uplynulého roka použili na zastrešenie a realizáciu psychosociálnych projektov pre onkologických pacientov, na podporu výskumu, nemocničných a zdravotníckych zariadení, no v neposlednom rade aj na podporu informovanosti o prevencii a zdravom životnom štýle,“ uviedla manažérka LPR Natália Špesová.