V DSS sa zachraňovalo…
17. apríla 2019
Učiteľmi na základných školách …
19. apríla 2019

Prednášali sme na konferencii.

Dnešný deň nám začal trošku stresujúco. Piatok 11. apríla smerovala naša cesta na konferenciu na SZŠ v Banskej Bystrici. Hlavnou témou konferencie bola „Starostlivosť o pacienta s chorobami pečene a pankreasu.“ Táto téma bola zvolená najmä kvôli vzostupu ochorení ako rakovina pečene a diabetes mellitus.

Naša prednáška „Nové trendy v liečbe diabetika“ nás motivovala k hľadaniu informácií, noviniek v liečbe diabetika. Narazili sme na výskum, ktorý skúma možnosti, ako diabetes mellitus vyliečiť, a aj keď sme sa neumiestnili na prvých troch miestach, dozvedeli sme sa prekvapivé informácie. Na konferencii sme si vypočuli 15 prednášok, z ktorých nás najviac zaujala téma „Efektivita selfmonitoringu pri kompenzácii ochorenia diabetes mellitus“. Táto prezentácia sa umiestnila na 2. mieste.

Aj keď nám tento deň priniesol veľa stresu, našou podporou bola pani profesorka J. Škorňová. Prezentovanie pred väčším publikom nám dodalo sebavedomie, odvahu ale aj skúseností do budúcna. A preto sa teším na ďalšie podobné akcie.

Michala Ivaničová a Dušana Pocklanová III.B