Welcome to Manchester
21. marca 2022
Sme doma v EÚ ?
25. marca 2022

Nezabudli sme! Pripomíname si výročie boja za ľudské práva…

V tento deň spomíname na 25. marec 1988, kedy sa na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave odohrala sviečková manifestácia, kde masa ľudí z Bratislavy a iných kútov Slovenska so sviečkami v rukách, ,,bojovali“ za svoje základné ľudské práva a slobody. Bol to prvý krok boja proti komunistickému režimu na Československu. Mal to byť aj odkaz pre nás všetkých, aby sme sa nebáli a vyjadrili nesúhlas s nedodržiavaním základných práv každého z nás. Ľudské práva patria každému človeku na Zemi od narodenia. Sú zakotvené vo Všeobecnej deklarácii ľudských práv. Práve SLOBODA je slovo, ktoré by nemalo byť v 21. storočí tabu.     

Sme slobodný? To je otázka. V minulosti boli porušované ľudské práva, my sme sa nepoučili z histórie  a dnes sme svedkami hrubého porušovania ľudských práv znova a znova. Stávame sa vzdelanejšími, múdrejšími, mocnejšími, ale bohužiaľ sa stávame menej ľuďmi. Tými ľuďmi, ktorí šíria lásku, pozitivizmus a mier. Nesmieme sa utápať v žiali. Práve naopak, musíme bojovať za svoje práva a zmeniť svet, našu budúcnosť k lepšiemu. Dokedy chceme opakovať tie isté chyby?

Je to na nás a každý musí začať od seba. Ako na to? Neporušuj práva nikoho iného! Pri porušení tvojich, či práv niekoho iného nemlč a oslov príslušné orgány napr. verejného ochrancu práv tzv. Ombudsmana! VŽDY BUĎ ĽUDSKÝ, BUĎ ČLOVEKOM!

Slniečko