Stužková… Tá naša stužková..
14. novembra 2022
O 17. novembri
17. novembra 2022

Po roku opäť pobyt v Gut Wehlitz

Po rozhovoroch s našimi staršími spolužiakmi sme sa na odbornú zahraničnú stáž v Nemecku veľmi tešili. Na cestu sme vyrazili prepravnou spoločnosťou v sobotu 12.11.2022 neskoro večer a ráno sme boli na mieste. Po krátkom oddychu sme sa už nevedeli dočkať spoznávania okolia. Na začiatok sme navštívili McDonald’s a potom sme vykročili na dlhšiu prechádzku do centra mestečka Schkeuditz. Na druhý deň v pondelok sme absolvovali privítacie stretnutie v „klube“ Gut Wehlitz, kde sme sa dozvedeli bližšie informácie o Sasku, Lipsku, Schkeuditz a ubytovacom zariadení Gut Wehlitz.

Gut Wehlitz má všetko pod jednou strechou – ubytovanie, stravovanie, aktivity na voľný čas, ale hlavne odborné dielne a priestory na výuku elektroinštalácie, stavby, 3D tlačiarne, automechaniky, programovania, kaderníckych služieb atď.. Stretávame tu učiteľov a študentov z rôznych krajín – teraz sú tu okrem nás, ešte z Čiech, Bulharska, Poľska a Portugalska. Poobedie sme strávili exkurziou mesta Leipzig so sprievodkyňou Sibylou. Počas poznávacieho okruhu Lipskom sme obdivovali krásnu architektúru mesta, navštívili sme kostol sv. Tomáša, evanjelicko-luteránsky kostol sv. Nikolaia a nahliadli sme do študentského života na známej a prestížnej univerzity so 600 ročnou tradíciou.

V utorok ráno nastal čas na spoznanie nášho nového pracoviska SAH Leipzig – mestského opatrovateľského domova pre seniorov. Tešíme sa na nové skúsenosti, praktické zručnosti a hlavne jazykové schopnosti, ktoré tu budeme môcť nadobudnúť.

Ďakujeme aj našej pani učiteľke Mgr. Angelike Hergelovej, že nás všade odprevádza  a stará sa o nás.

Samo, Sima, Erika a Evelin z 3.B