Stali sme sa poslancami Europarlamentu…
13. marca 2024
Pomoc pri darovaní krvi …
15. marca 2024

Skúsenosť, úsilie a nádej …

Prišiel ten čas, keď sme museli čeliť písomným maturitným skúškam zo slovenského a cudzieho jazyka. Tieto testy predstavujú jeden z najnáročnejších momentov v našom študentskom živote, ale zároveň aj šancu využiť svoje jazykové schopnosti a porozumenie. Napriek všetkým nástrahám a výzvam, ktoré nás čakali, sme sa rozhodli postaviť sa im s odvahou a vytrvalosťou.

Skúška zo slovenského jazyka a literatúry nás privítala 12.3.2024 s rôznymi úlohami, ktoré nás nútili preukázať naše poznatky z gramatiky aj zručnosti analyzovať literárne diela. Napriek dôkladnej príprave nás niektoré úlohy prekvapili, avšak s odhodlaním sme sa do nich pustili a s nádejou v srdci ich (snáď) zvládli. 13.3.2024 nasledovala skúška z cudzieho jazyka a možnosť dokázať svoje vedomosti v angličtine alebo nemčine.

Maturita nie je len test znalostí, ale aj príležitosť rásť a zdolávať prekážky. Počas týchto skúšok sme prekonávali nielen jazykové bariéry, ale aj naše vlastné obavy a stres. Každý z nás túžil po úspechu a po momente, kedy to už bude konečne za nami…

Maturanti