Európsky týždeň odborných zručností bude tentokrát online
12. novembra 2020
Najlepšie navždy!
18. novembra 2020

GAUDEAMUS ON-LINE

Študenti našej školy sa každoročne zúčastňujú Veľtrhu vysokých škôl „Gaudeamus“, ale v tomto roku sa pre pandémiu nemohli tejto akcie osobne zúčastniť. Keďže voľbu  štúdia maturanti na ďalší rok už odložiť nemôžu, to najpodstatnejšie z tohto podujatia im organizátori priniesli tento rok on-line. Študenti využili ponuku bezplatnej registrácie, prostredníctvom ktorej budú on-line dostávať pravidelné informácie o možnostiach  pomaturitného štúdia.

Najlepším spôsobom, ako sa dozvedieť maximum informácií o školách, fakultách, ich ponuke študijných programov, podmienkach štúdia, prijímačkách a veľa ďalších informácií, sú prednášky, ktoré si tento rok študenti vypočuli on-line naživo na Youtube kanáli a Facebooku „Gaudeamus – veletrh vzdělávání“, prípadne si ich mohli pozrieť aj zo záznamu po skončení vysielania.

A naši nerozhodní? Tí mali možnosť bezplatne využiť on-line Testovacie centrum, otestovať sa a zistiť, ktoré študijné odbory sú pre nich vhodné. Podľa výsledku testu zistili, či sú humanitný, technický, ekonomický alebo prírodovedný typ a na aký odbor sa najviac hodia. S výsledkom testu sa tak ľahšie zorientujú v ponuke škôl a odborov. Najväčší záujem naši budúci maturanti prejavili o vysoké školy zdravotníckeho zamerania, ale niektorých zaujali aj iné odbory, dokonca i možnosti štúdia v zahraničí.
                                                                                     PhDr. I. Matúšková Jánošíková